pondělí 30. dubna 2012

China Glaze Lorelei´s Tiara

Tento lak je mým favoritem z Eye Candy 3D Glitters kolekce a proto jsem ho lakovala jako první. Na nehtech mě nadchl stejně jako v lahvičce, připadá mi opravdu nádherný. Strašně se mi líbí kombinace stříbrné a modré a stejně tak poměr těchto barev. Lakoval se bezproblémově a stačily dvě vrstvy. Rozhodně doporučuji všem, které snesou trochu divočiny na nehtech :-)







sobota 28. dubna 2012

Blanchette B. micelárka

Nápad koupit tuhle micelárku není z mojí hlavy, nedávno o ní psala Ála. A protože ji pochválila a do Kauflandu chodím minimálně jednou týdně, hned při příští návštěvě skončila v mém košíku.

Micelárka je pro mě něco, co jsem až donedávna měla spojené s lékárenskou kosmetikou, jako něco extra, co se nedá jen tak koupit na každém rohu. Zároveň je pro mě micelárka synonymum pro nejšetrnější možný odličovač očí - kdybych nemohla Biodermu Sensibio H2O dát na oči, rozhodně si ji nekupuji a s klidem ji nahradím jakoukoli pleťovou vodou. Bioderma není nijak drahá a díky častým akčním cenám se dá sehnat za velmi příjemnou cenu, cca 150Kč za 250ml. Jak ale v konkurenci s ní obstojí něco, co stojí 27Kč za 200ml?

Překvapivě velmi dobře. Balení je jednoduché, vcelku pěkné na pohled. Problém mám akorát s dávkováním micelárky, vytéká poměrně rychle a ve velkém množství - což je ale třeba problém i 500ml velké lahve Biodermy a proto jsem si ji vždy přelívala do lahvičky o polovinu menší. Totéž tedy můžu udělat i s touto, takže to není žádné velké a neodstranitelné negativum.

Micelárka jako taková odličuje velmi dobře, nemá problém s žádnými líčidly, které běžně používám, nebýt parfemace, možná ani nepoznám, že to není Bioderma. Po použití je pleť dokonale čistá a jemná na dotek, nemám pocit vysušení. Ta vůně není příliš silná, nevadí mi, ale ani mi není nijak příjemná, nicméně jsem si na ni zvykla. Oči mám citlivé, takže jen tak nějaký odličovač si na ně dát nemůžu - s touto micelárkou problém nemám, v klidu ji na očích snesu, při běžných podmínkách. Občas mám ale oči opravdu podrážděné, kdy vím, že mě bude pálit i oční krém a v takových dnech raději sahám po Biodermě, protože ta nepálí prostě nikdy. Blanchette malinko pálila - nic extrémního, neměla jsem pocit, že oslepnu (to se mi stalo třeba s odličovačem Balea), ale malinko nekomfortní pocit to byl. I přesto ji ale mohu doporučit a nejspíš si ji někdy koupím znova, když pocítím potřebu na odličovači ušetřit.

Závěrem mě napadá, jak to v tom Polsku dělají, že dokáží za pár korun vyrobit něco, co se vyrovná mnohem dražším výrobkům? Viz třeba i Ziaja, kterou teď všude chválí. Co do toho asi dávají, když si mohou dovolit prodávat micelárku za 27Kč? Chtěla jsem složení vyfotit, ale čárový kód je přes to natištěný tak, že je nečitelné. Nemám se bát? Jak jste na tom vy s důvěrou ve velmi levnou, třeba i polskou, kosmetiku?




EDIT: koupila jsem si nové balení a vybrala jsem si takové, kde je čitelné složení, tak kdo tomu rozumí, může se podívat a budu ráda i za případný názor.


čtvrtek 26. dubna 2012

Rimmel Black Cherries

Pro dnešní příspěvek jsem našla v archivu fotky Black Cherries. Co si tak pamatuji, tak laky Rimmel vesměs chválíte a ani já proti nim nemůžu říci nic špatného. Zkušeností s nimi mám ale málo, protože jejich škála barev je základní a takové už já mám od jiných značek. Odstín Black Cherries je jeden z mála, který mě zaujal tím, že není krémový. Dlouho se ale u mě neohřál, protože jsem takto tmavým nehtům stále nepřišla na chuť. Ale na slunci byl vážně pěkný, ve stínu zase elegantní. Jestlipak ho nová majitelka ještě má? ;-)







úterý 24. dubna 2012

Alverde tvářenky 10 Shocking Pink, 20 New Red

Když jsme o těchto tvářenkách diskutovaly na Makeup Boxu, moc jsme se v názoru na ně neshodly, proto bych vám ten svůj chtěla přiblížit v této recenzi.

Obě tvářenky jsou z kolekce Modern Art, která by měla být momentálně dostupná v DM. Koupila jsem si je čistě ze zvědavosti, protože jsou úplně mimo barevné spektrum mých oblíbených odstínů tvářenek a když si kupuji nějakou novou a dražší, snažím se samozřejmě vybrat odstín, u kterého předpokládám, že mi bude slušet, aby to nebyly zbytečně vyhozené peníze. Tyto tvářenky stojí 99Kč a já jsem při nákupu využívala kupon na 20% slevu, takže 80Kč mi přišlo přijatelných za tento experiment.

Upřímně řečeno, mnoho produktů z dekorativky od Alverde nemám, protože po ní v obchodě ani moc nekoukám. Nemůžu se srovnat s tím zeleným obalem, vůbec se mi nelíbí. A jestli nějakou kombinaci barev opravdu nenávidím, je to zelená s růžovou. Některé kousky mé kosmetiky považuji pomalu za umělecká díla a klidně bych si je vystavila na poličku, ale to o těchto tvářenkách říci nemůžu, pohled na ně mě nutí tak maximálně nepochopitelně kroutit hlavou, jak se to ke mně mohlo dostat.

Když se ale povznesu nad takový nepodstatný detail, jakým barva balení je, není v podstatě nic, co bych těmto tvářenkám mohla vytknout. Tvářenka se v balení tváří, jako že je hodně pevně slisovaná a bude problém ji vůbec nabrat na štětec, proto jsem ho (Sigma Large Angeled Contour F40) do ní napoprvé neohroženě ponořila a rovnou nanášela na tvář - a rázem na mě ze zrcátka koukala Marfuša. Hned napodruhé se mi to ale podařilo vychytat - lehce ťupnu štětcem do tvářenky, otřu o ruku a pak teprve nanáším na tvář, střídavě na jednu - zašmrdlám vždycky tak 2x a přecházím na druhou a blendím tak dlouho, dokud se mi výsledek nelíbí. Dajánka si stěžovala, že jí dělá fleky, jako kdyby měla rosaceu - já s tímto problém nemám, právě naopak, tvářenka je nanesená rovnoměrně s velmi přirozenými přechody a vypadá na tváři pěkně. V balení se sice zaleskne sem tam stříbrná třpytka, ale na tváři je úplně matná. Nezvýrazňuje mi póry a vydrží celý den.

S těmi odstíny si nejsem úplně jistá. Nejsou špatné, ta fuchsiová je přesně taková, jakou jsem čekala, neirituje mě jako světlé růžové, takže si ji nechám a občas po ní pro změnu ráda sáhnu. S množstvím, jaké používám, mi vydrží do konce života a ještě ji může podědit případná dcera :-) Ta dočervena se mi na mně nelíbí, ale za ty peníze určitě stojí. Pokud máte takové odstíny rády, případně jako já chcete vyzkoušet něco nového, můžu je doporučit.



10 Shocking Pink

20 New Red

Shocking Pink, New Red


neděle 22. dubna 2012

Orly Pixy Stix + OPI And This Little Piggy

Dnešním postem tak trochu týrám sama sebe, protože jsem kvůli zlomenému nehtu všechny ostříhala na naprosté minimum, tzn. úplně bez bílých konců. Proto pohled na tyhle dlouhé nehty bolí, zase je chci a to nejlépe hned! Trpělivá zrovna nejsem...
Malé prasátko je lak, který sám o sobě moc nekryje, proto jsem ho využila jako lak efektový. Základ je lehce narůžovělá voda, která obsahuje spoustu drobných třpytek - nejvíc jich je zlatých, jsou tam ale i růžové a modré. Líbí se mi, hezky ozvláštní pro mě jinak nudný krémový lak, ale díky růžovému zabarvení má poměrně omezené využití a třeba na zelený podklad bych ho nikdy nedala.






pátek 20. dubna 2012

Skin79 VIP Gold Super Plus Beblesh Balm - zamyšlení nad originalitou

Dnešní příspěvek není recenze, protože tenhle BB krém už ji má a to tady. Původně jsem myslela, že budu mít materiál na článek o srovnání fake krému a originálu, ale nakonec to dopadlo úplně jinak, takže tento článek je spíš o tom, jak by měl vypadat originál a taky vám dám tip na dva prodejce na ebay, u kterých nakoupit.

Začalo to tak, že mě kamarádka požádala o nákup tohoto BB krému na ebay. Radily jsme se u kterého prodejce nakoupit, protože tato značka se dost padělá, takže jsem v žádném případě nemohla použít pravidlo, které využívám při nákupu laků - najdu prodejce s nejvýhodnější cenou a poštou a u toho nakoupím. Tady by se to mohlo nevyplatit, takže jsem procházela všechny aukce, zkoumala hodnocení prodávajících, jejich celkovou nabídku a také kolik kusů už od daného krému prodali. Na základě těchto kritérií mi jako důvěryhodný přišel ideaseller_kr, který v aukci prodal více než tisíc kusů a hodnocení má 99,9%. Přece není tisíc lidí hloupých, kdyby si koupili fake, tak se minimálně několik z nich ozve, ne? A někdo by mu určitě udělil negativ aniž by žádal o vrácení peněz, jenže v komentářích jsem nenašla ani jediné obvinění z toho, že by prodával neoriginální zboží.

Nicméně jeden z prodejců asijské kosmetiky, kterým důvěřuju, je rubyruby79. U něj jsem nakupovala už mnohokrát a s ničím jsem neměla problém, originalitou těchto věcí jsem si jistá. Jeho nastavení cen mi přišlo výhodné a proto je pro mě takovým měřítkem - pokud někdo nabízí stejnou věc mnohem levněji, připadá mi to podezřelé. A přesně z toho důvodu ve mně vzbudil nedůvěru v ideaseller_kr, protože ten nabízí VIP Gold Super Plus BB za 13,48, zatímco rubyruby79 ho má za 20 dolarů plus poštovné 5.61 tady! (POZNÁMKA: aktuálně ho má v nabídce i se 40% slevou a poštou zdarma tady a podle prodaných kusů je v této nabídce už od konce února, tedy v době, kdy já jsem nakupovala, tam měl být - takže buď ta aukce zrovna nebyla aktivní, nebo jsem prostě slepá a kamarádka zaplatila víc, než musela... I když možná dobře, že jsem o tom nevěděla, protože jak se znám, akorát by mě rozhodilo, že má v nabídce stejný produkt za tak odlišné ceny). Proto jsem tedy 25 dolarů brala jako rozumnou cenu za originál a okamžitě začala pochybovat o tom, že bych ho mohla koupit i o polovinu levněji. Nedalo mi to a koupila jsem i ten levnější a čekala, co mi přijde. Předpokládala jsem, že fake, který prodejci omlátím o hlavu, nafotím a poletí do koše. Proto jsem byla velmi mile překvapená, že mi přišel originál - aspoň si to myslím.

Údaje o tom, jak poznat originál jsem čerpala hlavně z příspěvku na Little Makeup Boxu a pak také z jednoho fóra, kde je plno příspěvků ohledně prodejce s přezdívkou lollipopx, který prodává fake a spousta uživatelek tam popisuje rozdíly mezi krémem, který mají z dřívějška a tím, který koupily od něj, dost často i se spoustou fotek. Ne všechno, co jsem se dočetla, můžu aplikovat na svůj krém, nicméně pár poznatků o tom, co by měl splňovat originál, jsem si odnesla. Tady jsou:

1. Nikde na krabičce by neměla být vytištěná internetová adresa www.skin79.com.
2.Veškerý potisk krabičky by měl být čistý a ostrý.
3. Na zadní straně by měly být údaje pouze v angličtině, korejština je z boku.
4. Na spodní straně musí být uvedeno datum spotřeby.
5. Datum spotřeby jak na spodní straně jak krabičky, tak samotného krému, by mělo být také ostré a nemělo by se smazat pouhým dotykem, dokonce by mělo vydržet a pokus o násilné seškrábání.
6. Pumpička nemá mít žádný plastový kryt.
7. Na zadní straně krému by měla být nalepená ochranná známka Skin79 (nejsem si jistá, kdy se tam začala lepit, nicméně v těch rok starých příspěvcích o ní není vůbec zmínka).

Záměrně v tomto výčtu neuvádím informace o tom, jak by mělo být balení vysoké, protože mnou naměřené údaje nesedí ani na originál ani na fake, které ve svém srovnání prezentuje LMB. Důvodem bude s největší pravděpodobností to, že oba mnou zakoupené krémy jsou novější. Můžete si všimnout i rozdílu v pumpičce, ty dřívější tam mají prostě díru, zatímco krémy na mých fotkách jsou propracovanější, okolí pumpičky je zlaté, stejně jako vršek tuby. Pokud by to ale někoho zajímalo, moje balení měří 9,2cm celkem a od spodu k tomu zlatému okraji u pumpičky je to 7,6cm.

Na fotkách si můžete prohlédnout mnou koupené krémy. Ten od rubyruby76 je vždy vlevo, vpravo od ideaseller_kr. Rozdíly mezi nimi jsou minimální, ten levý má o trošku menší písmo, kterým je vytištěno datum na dně i krabičky i tuby, mají na jiném místě údaj o gramáži a ten pravý má navíc obrázek s informací, že by se měl spotřebovat do roka od otevření. Víc rozdílů jsem nenašla, navíc oba splňují všechny výše zmíněné body a proto je oba považuji za originální.

Na poslední fotce je potom srovnání krému od ideaseller_kr se vzorečkem, který mám z dřívějška. Přijde mi, že je velké balení o něco tekutější, nicméně odstín, parfemace i chování krému na mé pleti (myšleno aplikace a výdrž) jsou naprosto totožné - ano, do koše neletěl, nechala jsem si ho a používám ho teď každý den.

Závěrem je pro mě zjištění, že originál BB krému od Skin79 se dá pořídit levněji, než jsem myslela. Co si o tom myslíte vy? Jaký závěr z mého článku vyplývá pro vás? Souhlasíte se mnou v tom, že jsou krémy originální? Nakoupili byste u těchto prodejců, kdybyste si chtěli pořídit asijský BB krém? Jsem zvědavá na vaše názory :-)











středa 18. dubna 2012

OPI Kiss Me on My Tulips

OPI a její poměrně aktuální holandská kolekce. Jako první jsem dostala chuť vyzkoušet tenhle zářivý růžový lak, ačkoli jsou v kolekci podstatně zajímavější barvy než růžový krémík. Možná proto mě taky trochu zklamal a neměla jsem z něj pocit, že tohle je ta jediná a nejlepší růžová na světě. Nicméně to je můj subjektivní dojem, jinak nemám co bych tomu laku vytkla. Dobře se lakuje, kryje ve dvou vrstvách, týden přežil bez úhony. Pokud se vám líbí a nevlastníte deset podobných, rozhodně doporučuju. Jen mi přijde, že na těch fotkách mi vyšel světlejší než ve skutečnosti je.







pondělí 16. dubna 2012

Maybelline Popstick 030 Pink Lollipop

Stejně jako mnoho z vás i já sleduju jaké novinky pro nás chystají (téměř) všechny kosmetické značky, a pak se na ně těším a doufám, že budou dostupné i u nás. Výjimečně jsem se jedné takové v českých drogeriích dočkala a je jí barevný balzámek Popstick.
Asi nemá moc cenu psát, co je to zač, myslím, že většina z vás už stejně ví, že se nejedná o rtěnku, ale pouze o sheer balzám na rty. Jako nejzajímavější odstín mi přišel Pink Lollipop, neonová růžová s pidi modrýma a růžovýma třpytečkama (na rtech pak nejsou téměř vůbec vidět, při detailním zkoumání jsem našla dvě). Původně jsem měla velké oči a představovala si, jak se budu vracet pro druhý, pro třetí... až je nakonec budu mít všechny. Po vyzkoušení to ale opravdu nehrozí.
Tohle je jeden z nejhorších balzámů, jaké jsem vyzkoušela. Ačkoli v popisu práce nemá hydrataci, docela bych ji od takového produktu očekávala. Nebo bych minimálně doufala, že mi nebude rty vysušovat - bohužel to přesně dělá. Ve dvaceti vrstvách dodá rtům nádech barvy, ale vůbec není na rtech lesklý a klouzavý, takže mi není moc příjemný. Do dvou hodin zmizí a zůstane po něm pocit vysušených rtů a potřeba se okamžitě namazat něčím pořádným. Za mě jeden z největších propadáků poslední doby!
EDIT: Zapomněla jsem na důležitou věc -ten balzám v balení strašně krásně ovocně voní, připomíná mi to něco z dětství. Ale když rty olíznu, chutná hnusně, jakoby hořce a chemicky :-(






1 vrstva, cca 10 vrstev ;-)