pátek 30. května 2014

Orly Ruby Passion

Věřily byste, že tenhle článek už mám rozepsaný přes týden? Teda rozepsaný, prostě ořezané fotky a už několikátý den nemůžu najít ani těch pět minut abych k nim napsala pár vět... Je to se mnou teď marné a opravdu mě to mrzí, protože bych strašně chtěla přispívat, ale dokud nebudu přestěhovaná a v práci nedostaneme nějakého brigádníka, abychom tam nemuseli trávit celé dny, tak to asi lepší nebude...

Ale žádné stěžování a aspoň rychle pár informací k laku. Tohle je první lak z mojí nedávné blogsale, postupně jich tu uvidíte víc, docela dost jsem si jich stihla nafotit ještě než jsem je nabídla k prodeji a něco málo i poté, abych na ně měla aspoň památku :-) Ruby Passion je z těch, který nový domov našel, tak doufám že se líbí! Pro mě to není úplně "moje" barva, k červené jsem si sice našla cestu, ale líbí se mi většinou jen ty tmavé, světlé rajčatové obvykle zkusím pouze jednou. To, že mi nesedl odstín, je jediná vada tohohle laku, jinak je vážně fajn. Je trochu vodovější, ale kryje ve dvou vrstvách, já mám tři. Lakuje se moc dobře a sám o sobě se pěkně leskne. Věřím, že se obecně bude líbit, protože díky malým třpytečkám je neobvyklý a na každém rohu v drogerce takový odstín nepotkáte. 

Co na něj říkáte?







středa 21. května 2014

Rimmel Breakfast In Bed

K jaru patří pastelové barvy a i já jsem podlehla mentolovému odstínu, který jinak nevyhledávám. Mile mě překvapilo, že s tímhle kouskem se mi pracovalo mnohem lépe než s tím bílým a k plnému krytí stačily dvě vrstvy. Obsahuje shimmer, ale stejně jako u předchozího kolegy není na nehtech vůbec vidět. Dalším plusem je, že netrpí nešvarem, který mě v poslední době naštval hned u několika drogerkových laků - bublinkováním. Výdrž je také bezproblémová, po celé čtyři dny, co jsem ho nosila, vypadal pěkně. Takže u mě dobré, tento si zatím nechám, i když na něj určitě znova nedojde dřív než za rok.






neděle 18. května 2014

Bilance za duben

1. spotřebováno


Bioderma Sensibio H2O - můj absolutně nejoblíbenější odličovač očí, na tom se v průběhu času nic nemění a doma si stále udržuji zásoby, jako jsem vám ukazovala v syslím článku. I když používám jiné micelárky, Bioderma musí být v koupelně vždycky. Je to jeden z mých nemnoha svatých grálů.

O Bioderma micelárce Sébium jsem se zmiňovala v tomtéž článku jako o Sensibio. Tato verze pro mě zase tak nepostradatelná není, nepoužívala jsem ji jako odličovač, ale jako pleťovou vodu. Nepřišla mi vůbec ničím výjimečná, celkově mezi pleťovými vodami jen těžko hledám rozdíly a tato se snadno ztratí v davu. Ale na druhou stranu proč ne, vypotřebuji i to druhé balení, co doma ještě mám.

Dermacol Elixir micelárka - byly doby, kdy jsem myslela, že ji někomu věnuju a nikdy ji nedopotřebuju, ale pak jsem do své večerní péče zařadila jeden krok navíc v podobě micelárky na celý obličej a používala na něj právě micelárku Dermacol. Najednou jsem byla za půlkou, takže jsem se rozhodla, že už ji dopotřebuju. Odličovat oči s ní nešlo, ale na pleť byla fajn, stáhla i ti nejmenší zapomenuté nečistoty. Přesto bych ji znovu nechtěla, nemá nic, co by mě motivovalo k opětovnému nákupu.


Avon Senses Aloha sprchový gel - tento měsíc jsem zdolala obří balení sprcháče od Avonu. Ani nevím, proč jsem koupila velké balení, protože mi zrovna moc nevoněl a pěnit by mohl taky víc. A to jsem v zásobách viděla ještě jeden, hmmm...

Johnson´s Baby uklidňující šampon používám na mytí štětců a vyhovuje mi moc, hned jsem do koupelny nastěhovala další balení.

Garnier Color Sensation černá barva na vlasy - z aktuálně prodávaných barev je tahle moje nej. Je opravdu intenzivní, málo se vymývá a vlasy mám po ní pěkně jemné. Mohly by ale být lesklejší, k tomu si musím dopomáhat stylingovými přípravky a žehlením.


Garnier Mineral Ultra Dry - škoda, že už se tahle zelená verze nedělá, protože mi přišla opravdu velmi dobrá. Ale zase mi moc nevoněla, mám ten nos v poslední době nějaký rozmazlený...

Fa balzám po holení - tak u něj mě mrzí 10x tolik, že už se nevyrábí! Podpaží mám citlivé a jen tak něco na něj po holení nemůžu dát a tenhle deo byl perfekní - nikdy mě nepálil, ani když jsem se náhodou pořezala. Jemně a nevtíravě voněl a ani mi nevadilo, že je kuličkový, i když to jinak nemám ráda. Vážně je ho škoda, protože jsem si u jiné značky nevšimla žádného deodorantu, který by byl určený speciálně na čerstvě oholenou pokožku. Poradí mi někdo nějakou náhradu, prosím?

Obvykle načaté věci nevracím do skříně se zásobami, ale s Natura Siberica krémem na ruce jsem to udělala. Když jsem ho pak našla, vzala jsem si ho do práce, abych ho co nejrychleji dodělala. Bohužel musím říct, že na domácí mazaní se sice jevil jako fajn, ale v práci mi nestačil a ruce jsem si musela mazat opravdu často. Vůně už mi taky zevšedněla, takže znovu si ho určitě nekoupím.

Balea pemzu jsem sem zařadila protože mám potřebu vám sdělit, že je úplně na nic. Mám ji snad rok a půl a použila jsem ji jen párkrát, protože je s ní hodně práce a výsledky minimální. Já na své paty potřebuji těžší kalibr a nedám dopustit na kovovou škrabku od Essence, tuhle věc už nikdy nechci.


Ve stejnou dobu mi došly oba moje nejoblíbenější BB krémy! Skin79 ICB už jsem si koupila znovu, ale nepřijde mi tak dobrý, jako první balení (méně kryje a je na pletí víc vidět), takže si nejspíš koupím i Holika Holika Petit BB Cream a to už potřetí a budu doufat, že bude super jako obě předchozí balení.

NYC kompaktní pudr už je určitě druhý spotřebovaný, možná i třetí? Každopádně mám minimálně další dva doma, takže za mě spokojenost. Jen se mi moc nelíbí, že měnili balení a možná i obsah, co jsem tak zkoumala odstín 702, který jsem si vždy kupovala, tak se mi zdál být tmavší...


Catrice gelové linky jsem používala přes rok a byly super, nakonec ale bohužel vyschly. Schválně jsem je vyfotila otevřené, ale asi to není moc vidět, každopádně půlka v nich ještě je. Je to škoda, ale aspoň jsem se donutila používat chvíli fixy a teď mi poslal Rimmel své nové gelové linky, takže nemusím řešit náhradu.

Na Instagramu jsem vám ukazovala svůj květináč plný tužek na oči - vytřídila jsem jen tři. Hnědá Manhattan byla dřív moje nej, tato byla prázdná, pravděpodobně jsem si ji nechávala, abych věděla jakou si znova koupit. Světlá tyrkysová a olivová Dermacol vyschly a už vůbec nekreslí. Chybět mi nebudou.


Ze vzorků tu mám pouze tři. V kalíšku byl noční krém od Kivvi, který byl docela zvláštní. Od nočního krému bych čekala, že bude hutný a je tak se nevstřebá, tento se ale do pleti vpil velmi rychle a zanechal ji lehce zmatněnou, skoro jakoby připravenou na nanášení makeupu. Zajímavá zkušenost, rozhodně bych si při příštím setkání se značkou Kivvi chtěla koupit něco v plném balení.

Na Helena Rubinstein Prodigy noční krém jsem si za ty čtyři použití ani nestačila udělat názor. Jen jsem čekala teda lepší vůni než cosi ala laciný opalovák.

Zato CC Cream od Estée Lauder voněl božsky, ale ten odstín, to bylo něco! Kdejaká mrkev by mu takovou pěknou oranžádu mohla závidět! Pro mě velké zklamání, takový hnusný odstín bych ještě zkousla u Essence, ale od high end značky bych čekala trochu snahy trefit se do normální lidské barvy.


2. nákupy
Vypadá to, že je toho zase hrozně moc, ale vlastně to až na úlet s laky tak strašné není. Využila jsem ještě jednou 50% slevu v Tetě a koupila si další lak na vlasy od Toni and Guy (pořád si myslím, že musí existovat něco lepšího, nicméně je nejlepší z toho, co mi zatím prošlo rukama), pak je tam miniobjednávka z hairbeauty.cz, která na mě čekala u Míny, Naked 3, která ke mně šla tak dlouho, až jsem si myslela, že se ztratila, nějaké ty nákupy z Interbeauty a bílé štětce nejsou PetraLovelyHair, ale obyč z ebay (neodpustím si rýpnutí, ale Petra tvrdila, jak se cenu těchto štětců bude snažit držet nízko... já mám o nízké ceně tedy jiné představy než 249Kč za jeden štětec, když mých osm stálo 220Kč). Hodně věcí mě v poslední době zaujalo od Garnier, taky jsem si pořídila tři nové řasenky, i když nepotřebuju ani jednu, ale bílému obalu od GS jsem nedokázala odolat, jednu Dermacolku mi doporučila Dejnička a druhá je novinka a já prostě zatoužila ji zkusit... U Essence jsem si vybrala tři nové laky, protože jsem jim přišla v poslední době na chuť, v Tetě jsem zase vykoupila všechny Rimmely, no za dvacku nechte je tam?! Vyzkouším, podaruju dál, uvidíme. A pak už jen věci které jsem dostala a tímto děkuji zastoupení značek Ziaja a Guy De On, opravdu se pokusím o nějakou recenzi dřív než za půl roku, slibuji!









neděle 11. května 2014

OPI DS Chiffon

Kdyby mě někdo mučil a nutil vybrat si mezi smrtí a tím, že musím dát pryč alespoň jeden ze svých holografických laků, vyberu si přece jen raději druhou možnost a tím odpadlíkem bude s největší pravděpodobností tenhle lak. Ne že by Chiffon nebyl pěkný, ale nějak mi nesedl. Možná to bude odstínem, starorůžová není úplně můj šálek čaje, ale na druhou stranu i ta umí zaujmout a už mám připravený další lak v téhle barvě, který budu chválit. Chiffon mi ale přišel takový nevýrazný a nebavil mě tak moc, že jsem ho odlakovávala hned druhý den. 

Je hodně tekutý a tři vrstvy jsou nutností - já mám na fotkách dokonce 4, lakovala jsem těsně před spaním a protože na holografy nedávám nadlak, trochu jsem si ho poškodila a potřebovala jsem to zamaskovat. Mimochodem jestli jste si všimli, že mi ho Mína na Instagramu okomentovala slovem "plesnivec", trochu vám to objasním. Ta stříbrná víčka totiž nějak prohrávají boj s časem a naším vlhkým domem, ztrácí barvu a lesk a tvoří se na nich fleky, vypadající jako plíseň. Dá se to otřít, ale jde to i s tou stříbrnou barvou, takže už to nevypadá taky hezky. A děje se to nejen DS OPI, ale i Chinám se stříbrným víčkem. Tak doufám, že po přestěhování tohle ustane, nerada bych laky vyhazovala kvůli lahvičkám, když obsah je v pořádku.









čtvrtek 8. května 2014

Essence Galactic Glam + srovnání s OPI Catch Me In Your Net

Jojo, opět další kousek od Essence a zase nálož chvály. Galactic Glam mi na fotkách vyšel jako celkem nudný modrý lak, ale ve skutečnosti má velký podíl zelené a je krásně tyrkysový. Znáte Essence Choose Me, OPI Catch Me In Your Net nebo Orly Halley´s Comet? Těm je velmi podobný, jen je o něco méně třpytivý, jak se sami můžete přesvědčit na fotkách dole. 

Lakoval se naprosto bez problémů, byl lehce vodovější a proto jsem dala raději tři vrstvy. Velmi dobře držel, zvládl 4 dny bez jediné oděrky! Bohužel je to ale stejná potvora jako většina laků z jeho barevné rodiny a i přes podlak barví nehty namodro, takže pozor na něj.









Jako zástupce pro srovnání jsem si vybrala OPI Catch Me In Your Net, který najdete na ukazováku a prsteníku. Oba jsou ve skutečnosti víc dozelena, na první fotce se mi to povedlo trošku zachytit alespoň u OPI, jinak ale spíš odpovídají ty ostatní fotky co se rozdílu týče - nepřišel mi nijak výrazný. OPI je jen třpytivější a mini glitry dělají na nehtech takový 3D efekt, jinak jsou ale oba laky velmi krásné. Pokud vám už došel Essence Choose Me, nebo jste si ho nestihly koupit, protože jste v době jeho prodeje ještě tak nebláznily po lacích, Galactic Glam je jeho adekvátní náhrada.
Oba mám ve třech vrstvách bez nadlaku, takže lahvičky top coatu si nevšímejte, byla po ruce a posloužila mi jako neutrální pozadí.





pondělí 5. května 2014

Flormar Supershine 14

Dneska tu mám méně fotek než obvykle, ve snaze o záběr, kde by byly pěkně vidět nehty i Samínek, se mi vybil foťák a já jsem úplně zapomněla, že jsem lak vůbec nenafotila doma a zjistila jsem to až při úpravě fotek, kdy už jsem měla nalakováno něco jiného. Stane se, snad vám i těchto pár ukáže krásu tohohle laku.

Značku Flormar mám moc ráda, konkrétně řada Supershine je naprosto skvělá a plná nádherně třpytivých odstínů, za které by se nemusely stydět ani mnohem dražší značky. Co na těchto lacích ale ráda nemám, jsou lahvičky. Víčko je zbytečně dlouhé, takže se laky nevejdou do Helmeru a při lakování se mi špatně drží. Sice si stěžuju, ale pro ty barvy jsem schopná vše bez mrknutí oka odpustit. Fialová byla kdysi s růžovou moje nejčastěji nošená barva na nehtech, ale v poslední době ji nějak válcuje červená a modrá. Ráda se k ní ale občas vracím, pořád mám tuhle barvu ráda. Konkrétně tenhle lak jsem nosila ještě v zimě, já na ty temné barvy zase až tolik nejsem a tahle třpytivka pro mě byla nositelnou variantou typicky podzimních a zimních barev.

Lakování naprosto v pořádku, mám tři vrstvy, ale vy už moc dobře víte, že to nutné vůbec nebylo a stačily by dvě. Tři dny vydržel v perfektním stavu, další dva s lehce ošoupanými konečky. Odlakování bylo také snadné, alobal nebylo vůbec potřeba, jen třpytečky zůstávaly všude možně na prstech.

Co vy a Flormar? Taky vás štve to víčko?