čtvrtek 23. dubna 2015

L´oréal Julianne´s Pure Red

Červená kolekce od L´oréalu - co se rtěnek týče, absolutně nic pro mě. Kdo už mě trošku znáte, víte, že já si jedu ve světlých nenápadných odstínech, na výrazné nemám pěkné rty ani odvahu. Červené laky sice můžu, ale na první pohled jsem mezi odstíny nenašla žádný must have. Teoreticky by měla být mému srdci nejblíž Freida´s Red, protože vínové odstíny mám v oblibě, jenže konkrétně tento mi přišel až příliš dohněda a prostě se mi nelíbil. Až když byla v Rossmannu tahle kolekce v akci za 50Kč kus, prohlédla jsem si ji pozorněji a zaujala mě Julianne.

V lahvičce se tvářila poměrně neutrálně se spoustou stříbrného shimmeru, říkala jsem si, že by na nehtech mohla být moc pěkná. Ano, až tak naivní jsem byla a zase jsem doufala, že shimmerem nejsou jen obalené stěny lahvičky, ale že se dostane i na nehet. A překvapení se opět nekonalo. Shimmer na nehtu vidět je, ale jen velmi málo při detailním zkoumání nebo na slunci. A základní barva jde na nehtech mnohem víc dooranžova než v lahvičce - můžete to vidět i na některých fotkách, třeba na té předposlední je to myslím poznat. I když jsem čekala něco trochu jiného, lak se mi líbil, ale docela rychle se mi omrzel. Odlakovávala jsem ho už třetí den a pořád byl v moc dobrém stavu. Co se lakování týče, šlo to dobře, i když malá lahvička překvapila širokým štětečkem ve stylu OPI. Nicméně dalo se s ním pracovat i na mých nepříliš velkých nehtech a díky parádní konzistenci laku se mi povedly obstojné obloučky a stačily mi dvě vrstvy pro plné krytí.

Co vy a červené L´oréal laky? Máte nějaký oblíbený?








neděle 19. dubna 2015

Morgan Taylor Luxe To Be a Lady

Nejsem si úplně jistá, co vám tady dneska budu psát - to je tak, když jeden lak nalakujete 3x a pokaždé s ním získáte jinou zkušenost... Každopádně vám představuji můj první a zatím jediný lak od Morgan Taylor. Nemůžu říct, že by mě značka uchvátila na první pohled, moc se mi totiž nelíbí jejich lahvičky a škála odstínů také není nic, co bych ještě neviděla... Ale co bych byla za lakového blázna, kdybych nějakou značku ignorovala?? Navíc Bára ze šminek sem tam dává na FB fotky těchto laků a podle nich jsem si vybrala odstín Luxe To Be a Lady. Když už ke značce jako takové nemám žádný vztah a cena taky není zrovna drogerková, tak jsem se snažila vybrat aspoň barvu, která mě nadchne. A to se kupodivu povedlo. Je to taková zastřená strarorůžová s kapkou šedé. Moc pěkná a elegantní, po takovém odstínu ráda sáhnu když nebudu vědět co zrovna nalakovat.

I první lakování byl skvělý zážitek - lak se krásně rozléval po nehtu a sám si zamaskovával díry, takže už první vrstva byla pěkně rovnoměrná. To mě hodně mile překvapilo, moc laků tohle nedokáže. Druhá vrstva byla stejně skvělá a tak jsem u ní i skončila. Navíc bleskově zaschnul, prostě dokonalý lak! Byla jsem nadšená a okamžitě chtěla kupovat další laky této značky. Díky této pozitivní zkušenosti a nenápadné barvě, jsem ho brzy vytáhla znovu. Vybrala jsem si ho totiž na jednu speciální příležitost, jakou byla svatba Dejničky. Večer před ní, když jsem se konečně dostala k lakování, těšila jsem se na bleskovou a bezproblémovou akci, jenže místo toho jsem se vztekala, kdo mi ten skvělý lak vyměnil! Najednou mi díry na nehtech zůstávaly ještě ve druhé vrstvě, takže jsem musela dát i třetí. To samozřejmě prodloužilo i dobu schnutí, dala jsem tedy i nadlak a čekala, než to trochu proschne, abych si mohla jít lehnout. Stejně špatně se mi lakoval i potřetí, kdy jsem dělala tyhle fotky. Nevím, čím to může být, ale třeba na to jednou přijdu, protože i přes to všechno v mojí sbírce určitě zůstane, barevně se mi strašně líbí a navíc ho budu mít navždy spojený s jednou speciální událostí.

Koupíte ho samozřejmě na šminkách.









středa 15. dubna 2015

China Glaze Take a Trek

Jakmile se někde objeví kolekce holografických laků, já u toho samozřejmě nemůžu chybět! Nejinak tomu bylo i u Holographic kolekce od China Glaze, která vyšla na jaře roku 2013. Nakonec jsem ráda, že jsem unáhleně nekoupila celou kolekci, protože laky jsou holografické jen velmi decentně...

Pokud si to pamatuju dobře, vybrala jsem si čtyři odstíny. Jedním z nich byl i Take a Trek a to protože takový odstín v holografickém provedení ještě nemám. Je to taková zastřená modrá s kapkou šedé, v angličtině bych ho nazvala denim blue. Na přímém slunci nebo na fotce s bleskem sice holografuje, ale opravdu to není nic dechberoucího jako u Halo Hues od Color Club. Na přirozeném denním světle je nudný, spíš metalicky stříbrný než hezky měňavý. Nezaujal mě, nebavil a dokonce jsem se rozhodla, že ho dám pryč. Lakovala jsem tři vrstvy, aby byla barva co nejintenzivnější, ale stačily by dvě. Nemám nadlak, takže třetí den už jsem měla ošoupané konce.

Co vy a málo holografující laky? Uspokojilo by vás to, nebo chcete jako já maximum a třpyt, který skoro oslepuje?










sobota 11. dubna 2015

Rival de Loop Young Waldbeere

Měla jsem náladu na vínový lak. Chtěla jsem hledat ve své sbírce, ale zrovna jsem se ten den stavovala v Rossmanu a tam je to hledání tak nějak přehlednější... :-) Nechtěla jsem nic kupovat, jen jsem okukovala laky, až mě zaujala tahle lahvička. Zaprvé odstínem, protože to bylo přesně to, co jsem si v hlavě naplánovala, že bych chtěla lakovat, a zadruhé slíbenou vůní. To u laků není zase až tak nereálné, moc dobře si pamatuju na maličké laky Gabriella Salvete (měla jsem modrý a fialový), které voněly po ovoci i tři dny po nalakování! Tak to tenhle lak bohužel nedokázal. Slabounký náznak vůně byl cítit jen těsně po nalakování. Bylo to tak nevýrazné, že mi vůbec nepřišlo líto to zabít nadlakem. A další smutná věc byla výdrž. Lakovala jsem ho v neděli, kdy bylo dost ošklivě, v pondělí jsem byla dlouho v práci a v úterý jsem chtěla dodělat fotky na slunci. Jenže lak už jsem měla v rozích odštípaný a hlavně povrch byl celý popraskaný! Než bych to jen kvůli dvěma fotkám opravovala, radši jsem to celé odlakovala a nalakovala něco jiného. Abych to zakončila aspoň trochu pozitivně - lakoval se moc pěkně a velmi dobře kryl, většině lidí by určitě stačila jedna vrstva, což znamená, že i já mám jenom dvě :-) Přesto to podle mě rozhodně není nic, co byste potřebovaly mít ve své lakové kolekci.







úterý 7. dubna 2015

piCture pOlish Imperial

Laky piCture pOlish registruji už dlouho, líbí se mi jejich spolupráce s blogerkami, které mají možnost si díky nim vytvořit svůj vysněný odstín. Nicméně nikdy jsem po žádném konkrétním netoužila a když před časem přišla Borůvka s nabídkou společné objednávky, odmítla jsem... Pak jsem svůj první PP lak dostala od Dejničky, tento si půjčila od Míny, začala značku sledovat na Instagramu a najednou mám pocit, že jich potřebuji aspoň 20! Ale stojí za to? Jaké jsou mé první dojmy z tohoto kousku? To si dnes povíme.

Barunka psala, že touží právě po tomhle odstínu, ale já jsem si říkala, že ten tedy zase až tak unikátní není. Když jsem ho ale viděla na vlastních nehtech, změnila jsem názor. Ono se to nezdá a samotnou mě to překvapilo, ale pár třpytek stačí k tomu, aby odstín zaujal a stal se oblíbencem! Práce s lakem byla průměrná, ve dvou vrstvách jsem viděla nerovnosti a díry, takže jsem přidala na některé nehty vrstvu třetí. Zasychá polomatně, takže se připravte na pořádnou nálož fotek, protože jsem fotila dvě sady - bez nadlaku a s ním. Líbily se mi obě verze, první byla taková elegantnější a s nadlakem zase vynikla krása shimmeru a třpytek. Výdrž je taková sporná - obrovským pozitivem je to, že se vůbec neošoupávají konečky. Opravdu ani trošku, i šestý den nošení vypadal jako čerstvě nalakovaný. ALE pouze na nehtech, kde jsem měla tři vrstvy. U těch nehtů, kde jsem nechala dvě, se mi lak po kouskách odlupoval. To může být způsobeno buď tou jednou chybějící vrstvou, nebo taky tím, že dvě vrstvy jsem měla na levé ruce a já jsem levačka, takže tato ruka je logicky namáhanější a náchylnější k poškození laku. Na druhou stranu různý počet vrstev jsem neměla poprvé, občas to tak dělávám, protože na fotky to chci mít v rámci možností dokonalé, ale v reálu ten rozdíl vidím jen já, takže se na třetí vrstvu u druhé ruky vykašlu... A nikdy jsem takhle výrazný rozdíl ve výdrži nepozorovala. Takže aby moje zkušenost měla nějakou vypovídací hodnotu, chtělo by to otestovat znovu, ale jak už jsem psala, lak není můj, takže ho Míně nechci zbytečně plácat.

Závěr je takový, že zklamaná určitě nejsem. Lak má krásný odstín, líbí se mi lahvička i popisky na ní, štěteček mi vyhovoval. Výdrž ve třech vrstvách je překvapivě výborná. Myslím, že nepotrvá dlouho a budu to já, kdo bude nabízet společnou objednávku... Ještě doplním, že tuto značku nabízí spousta eshopů, například Llarowe a cena se pohybuje kolem 15 dolarů za kus. 

bez nadklaku







s nadlakem








neděle 5. dubna 2015

Bilance za březen

V březnu mi to trošku ujelo na straně nákupů a bilance se vrátila do starých kolejí, kdy spotřebovaných věcí je minimum a navíc jsou všechny strašně nudné a obyčejné... a nákupů je víc než dost. Může za to hlavně veletrh Beauty and Spa, Německo a český Rossmann taky není úplně bez viny.

Spotřebováno
Taft lak na vlasy účes docela dobře zafixoval, ale hodně vlasy slepoval, znovu bych ho mít nemusela. Uvítám tipy na vaše oblíbené laky, teď mám poslední balení Toni and Guy a nevím co koupit dál...

Garnier barva na vlasy je super, neměla jsem ji poprvé ani naposledy. První dvě tři mytí sice z vlasů hodně pouští, až tak moc že mi mokré vlasy zašpinily pyžamo i prostěradlo... ale příště si na to prostě dám pozor.

Dove antiperspirant mi sice moc nevoněl, ale zase byl jeden z nejúčinnějších, které jsem vyzkoušela. Nikdy mě nezradil a cítila jsem ho i večer. Docela se mi přes zimu dařilo zahýbat se zásobami antiperspirantů, takže se těším co nového si pořídím na jaro a léto a nějaký Dove to určitě bude.

Balea sprchový gel - nějaká starší zimní limitka, asi mi v době koupě voněl, ale při používání tedy moc nee. Jinak dost vysušoval, normálně si toho u sprcháčů moc nevšímám, ale v tomhle případě bylo svědění po každé sprše nepřehlédnutelné (a to mluvím o době kdy už se mi kůže dala do pořádku, ne o tom skoro tříměsíčním boji s vyrážkou). Tak trochu mě to donutilo přehodnotit svůj vztah ke sprchovým gelům typu Balea a Dermacol, ale kdybych je chtěla přestat používat, tak bych jich musela ze své zásobovací skříně vyhodit asi třicet... Takže budu doufat, že tohle byl ojedinělý úkaz a další mě tolik vysušovat nebudou.



Oversa odlakovač je jeden z mých oblíbených (= nesmradlavých), kupuji ho v Německu. Obsahuje aceton, takže ho používám jen občas na třpytkaté laky.

Balea čisticí pěna mi moc vyhovuje, nevysušuje, hezky voní a stojí pár korun. Mám koupené další balení.

Labello Hydro Care jsem měla strašně dlouho, taky už je to pár let, co jsem vlastnila sbírku všech možných příchutí balzámů této značky a jiné moc nepoužívala. Měla jsem ho jako takovou nouzovku v koupelně a nakonec jsem ho dodělala aniž by se zkazil, ale znovu bych si tuhle neparfemovanou verzi určitě nepořídila. Já říkala, že to dneska bude nudné, tak jdeme na tu zábavnější část!


Nákupy
Sešlo se mi tu zase nějak moc laků...


...a stínů...


...a tři řasenky, jako vážně?? Dermacol jsem fakt nepotřebovala, ale byla ve výhodné akci s duem stínů nahoře (za 130Kč, no nechaly byste to tam?) a ty další dvě jsem koupila vyloženě kvůli obalu. Pastelka na rty od P2 zatím vypadá velmi slibně, pak se v téhle skupině nenápadně schovává největší hřích měsíce - rtěnka Chanel, a arganový balzám je z veletrhu.


Mini Nars je rozjasňovač od Dajánky, pak jsem koupila makeup a BB cream, bez kterých jsem se v zimě neobešla, jejich kombinaci jsem nosila denně. BB mám už asi čtvrté balení a dost možná poslední, už byl docela problém ho na ebay najít, stál asi o 50Kč víc než obvykle a nakonec jsem ho ještě musela koupit od prodejce, kterého nemám vyzkoušeného a proto jsem raději vzala jen jedno balení. Zdá se mi být naprosto OK, ale i tak jsem se rozhodla další nekupovat a spotřebovat BB jiných značek, co mám doma, přece jen v létě mi moje pleť dovolí víc experimentů než v zimě, tak bych toho měla využít. A tvářenka v roztomilém (dobře, pro mnohé z vás jistě kýčovitém) obalu je z limitky od P2. Chtěla jsem vám ji koupit do giveaway, ale měli poslední a já si ji sobecky nechala pro sebe...


Mix vzorečků, dvě tužky na obočí (ani jedna z nich není TA PRAVÁ :-(), pilník a štětce jsou poslední z dekorativky a přesouváme se na péči.


Nová limitka Balea mi opět voní, ale sprcháče jsem nechala v regále a koupila jen mýdlo, kterých nemám v zásobě tolik. Borůvkovému sprcháči jsem ale odolat nedokázala, přála jsem si ho co jsem ho poprvé viděla u německých blogerek a je to limitka, takže snad chápete, že jsem prostě musela! :-) Elséve je moje stálice v šamponech a tohle by měla být nějaká novinka, opět v dost velké slevě v Rossmannu, takže proč ne.


Pak tu mám dva nákupy, které byly naprostou nutností, oboje z parfums.cz. Můj TT už má dost zohýbané štětiny, takže bylo na čase ho vyměnit za nový model a krém Avéne je prostě výborný, už mi tam zbývá jen na pár namazání, takže jsem ráda, že nemusím vymýšlet co pořídit místo něj. Poprvé vyzkouším odlakovač od Sparitualu a novou micku Dermacol.


A protože vždycky zapomenu něco vyfotit... Antiperspirant Dusch Das v "compressed" verzi, která mimochodem byla v Německu k vidění i u klasických značek jako Rexona nebo Dove, takže se jí pravděpodobně jednou (snad ještě letos?) dočkáme i u nás. Už poctivě testuju, jestli 75ml skutečně vydrží stejně dlouho jako 150ml (což je u mě měsíc) nebo je to zase jen nějaký trik jak nás donutit kupovat nová balení častěji. A Eucerin micelárka byla jako dárek k časopisu.


Bylo toho požehnaně, že? A předpokládám, že duben nebude kvůli Interbeauty o moc lepší... Tak snad zvládnu zvednout alespoň tu spotřebu. Co pěkného jste si koupily v březnu vy?